Login
05. December 2020

- Denne gaven er til noen som ikke gleder seg like mye som meg til jul 

Uten å vite hvem mottakeren er, handler Sarah Sadiq (7) julegave sammen med mamma Aqsa.

- Se på den fine barbiedukken! Og den søte bamsen da! Jeg ønsker meg en sånn bamse til jul, sier Sarah. 

Leketøysbutikken er full av rosa fristelser, og lodne kosedyr som hun gjerne kunne tatt med seg hjem. 

Men det skal ikke handle om henne i dag, Sarah vet det.

Mamma Aqsa har nemlig fortalt at det finnes barn og unge som gruer seg til jul, fordi de ikke får noen julegaver. Det synes Sarah er trist.

Selv ønsker hun seg mest et dukkehode som hun kan sminke og stelle håret på. 

- Nå skal vi kjøpe et sånt hode til ei jente som er like gammel som meg. Ei jente som er litt trist i jula, men som kommer til å bli kjempeglad når hun åpner pakken, sier Sarah.

JOBBEN BIDRAR
Globetech, arbeidsplassen til Aqsa, sponser en del av gaven som mor og datter kjøper til den ukjente. 

- Juleglede er ingen selvfølge. Vi ønsker refleksjon rundt dette, og har derfor innført det vi håper kan bli en fin juletradisjon for våre ansatte. I adventstiden kan de ta med seg barn, barnebarn, nevøer eller nieser på shoppingtur, og sammen kjøpe inn en eller flere gaver til byens barn og unge som står i en vanskelig livssituasjon, forteller Cecilie Janeiro, kontorleder i Globetech. 

Hun er initiativtageren til bedriftens «Ensomt juletre»-konsept.

Kvitteringen på gavekjøpet leveres inn til Globetech, som tilbakebetaler en del av kjøpssummen. Selskapet sørger også for et nydelig pyntet juletre i sine kontorlokaler hvor gavehaugen fra aksjonen allerede er i ferd med å vokse seg diger.   

- Givergleden og engasjementet har vært upåklagelig. Det er jo et spesielt 2020 vi legger bak oss. Å vise empati og medmenneskelighet denne julen er kanskje viktigere enn noensinne, påpeker Janeiro.   

BLÅ KORS
Globetechs ansatte har avgjort at alle gavene skal gå til Blå Kors i Kristiansand, en organisasjon som jobber for å gi sårbare barn og unge en trygg og god julehøytid. 

Det liker Aqsa og Sarah. 

- Vi vet at Blå Kors også trenger gaver til litt større barn, og særlig til eldre gutter. Så nå skal vi videre til en klesbutikk for ungdom og se om vi kan finne noe fint der også, sier Aqsa.

Et lite kafebesøk blir det nok også, forteller hun, mens datteren pakker dukkehodet sitt inn ved pakkedisken like ved. 

- Mamma, dette var kjempegøy, proklamerer Sarah på vei ut av butikken. - Jeg tror det blir verdens beste jul for den jenta!